Avocado-papajasalade met mango

Maak eerst de dressing. Schil hiervoor de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees fijn.

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s

Sap van een ½ limoen

50g slamelange

Verse koriander

Voor de dressing

1 rijpe mango

1 el rijstazijn of 1 tl wittewijnazijn

Sap van 1 limoen

½ tl sesamolie

Stukje verse gember van 1 cm, fijnegehakt

½ tl vloeibare honing

Bereiding

1 Maak eerst de dressing. Schil hiervoor de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees fijn.

Pureer het met de azijn, olie, gember, honing en het limoensap in de keukenmachine tot een dunne saus of druk het vruchtvlees door een zeef en vermeng het vervolgens met de andere ingrediënten voor de dressing.

2 Halveer en schil de avocado’s en verwijder de pit. Snijd ze in de lengte in plakken. Sprenkel er limoensap over om te voorkomen dat ze bruin worden.

3 Halveer de papaja’s en schep de pitjes eruit. Schil de vruchten en snijd ze plakken. Leg die met de avocado en slabladeren op de borden. Schenk de dressing erover de salade met koriander.