Buikvet weg met citroen ?

Zodra het lekker weer is gaat iedereen toch weer denken aan dat kleine buikje wat ze hebben. Er worden allerlei spoed-dieëten gevolgd maar omdat deze ongezond zijn werken ze vaak niet. Maar wist je dat een van de beste manieren om buikvet weg te laten smelten met citroen is? Je hoeft jezelf niet te laten verhongeren, al het lekkers uit je dieet te schrappen, pillen te slikken of wat dan ook. Als je snel wilt afvallen en je resultaat wilt behouden is dit allemaal niet een keus die je wilt overwegen. Het enige wat je nodig hebt is citroenen. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat er dan zo speciaal is aan citroenen. Waarom werken citroenen wel en al die andere dingen niet?

citroen picture

Citroenen behoren tot wat wij tegenwoordig de ‘superfoods’ noemen. Dit zijn natuurlijke bronnen van voedsel die een bijzondere werking hebben op ons metabolisme. De reinigende werking van de citroen zorgt ervoor dat deze ook als superfood bestempeld wordt. Het citroenzuur zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller werkt waardoor je lichaam al het eten sneller verteert. Naast het effect op de stofwisseling helpt citroenzuur ook bij het schoonmaken van je darmen. Mocht je bijvoorbeeld al een paar dagen geen ontlasting gehad hebben dan is een glaasje citroensap geen slecht idee. Daarnaast zitten er natuurlijk ook goede vitaminen in citroenen, en die kun je altijd wel gebruiken.

Citroensap

Een van de makkelijkste manieren om alle goede delen van de citroen binnen te krijgen is simpelweg via een citroensapje. In principe kan je dit op elk moment van de dag drinken, maar voor de beste resultaten gaat de voorkeur uit naar ’s ochtends. Reden hiervoor is dat je lichaam nog bezig is met opstarten. Je darmen moeten nog wakker gemaakt worden. Zo is het ontbijt bijvoorbeeld een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Door ze een kick te geven met de citroensap komen ze gelijk op gang. Afvallen rondom de buik en heupen gaat een makkie worden als je dit dagelijks kan volhouden. Een gratis bonus van citroensap in de ochtend drinken is dat je er ook gelijk een flinke dosis energie van krijgt. Dit is een natuurlijk voordeel van de citroen, hij zit boordevol energie. Veel gezonder dan een kop koffie maar net zo efficiënt! 

Hoe maak je dan precies die citroensap?

Wil je jouw buikvet weg met citroen dan is citroensap de ideale uitkomst. Het is makkelijk te maken en kost vrijwel geen tijd. Het enige wat je nodig hebt is water en citroenen, meer is het niet! De voorkeur gaat wel uit naar lauw water, dit heeft weer te maken met de voordelen die het heeft in combinatie met de citroen voor jouw stofwisseling.

Citroensap picture

Pers het sap van een  halve citroen in een glas en voeg hier lauw water aan toe. Het zal aangenamer zijn als je het glas gewoon vol schenkt met water gezien een goede citroen nogal zuur kan zijn. Dat was het! Drink het mengsel elke ochtend op zodra je wakker wordt voor het beste resultaat. Mocht je ervoor kiezen om de citroensap gedurende de hele dag te drinken dan kun je het beste een hele citroen persen. De sap van deze citroen verdeel je dan in 5 porties. Drink sowieso een portie bij het opstaan. De rest van de porties kun je voor en na de maaltijden drinken voor optimaal resultaat.

Het liefst hebben we dat je de citroensap met lauw water drinkt, maar mocht je lauw water echt heel vies vinden dan kan je ook gewoon kraanwater gebruiken.

Citroen thee

Net zoals elke andere manier van afvallen is het met de citroen ook wel fijn om af en toe af te wisselen. Probeer eens een keer wat citroensap in de thee. Zoals we allemaal al weten is thee ook veel gezonder dan koffie. Thee bevat geen calorieën en je hebt er niet veel voor nodig. Tevens is het in de winter ook fijn om een warm kopje vast te houden als je lekker warm onder de dekens op de bank zit. Er zijn verschillende soorten citroenthee te koop in de supermarkt. Sommige smaken alleen naar citroen en andere zijn gemengd met bijvoorbeeld groene thee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze varianten te kopen, maar je kunt ook zelf je eigen mengeling maken.

Citroen thee picture

Hoe maak je citroen thee?

Het is veel simpeler dan het klinkt. Je kan in principe elk soort thee gebruiken, je hoeft dus niet je eigen theezakje te maken. Of het nou Earl Grey is of gewoon huismerk, het maakt echt niks uit. 

Zet je kopje thee zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Maak hem zo sterk of zwak als je zou willen. Nu is de truc natuurlijk wel dat je er niet teveel suiker in gooit want we proberen gezond te doen. Mocht je toch persé suiker willen toevoegen gebruik dan nog lieve een zoetje. Vervolgens pers je weer een halve citroen en voeg je het sap hiervan bij de thee. Voila! Je eigen citroen thee.

Citroen drankjes

Er zijn zoveel verschillende varianten voor mensen die hun buikvet weg willen hebben met citroen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk. Veel vrouwen houden ervan om zo veel mogelijk verschillende soorten sapjes te maken. Een gigantisch pluspunt als je als vrouwzijnde ook nog eens kunt afvallen met het maken van die sapjes, toch?

Citroen drankjes picture

Wat dacht je van bijvoorbeeld een verse jus d’orange gemengd met citroensap? Alsof er een exotische bom in je mond is ontploft. Een verse smoothie met yoghurt, citroen en fruit naar keuze? Ook een heerlijke optie. Het mooie van een smoothie is dat je hem helemaal naar eigen smaak kan invullen. Lust je geen yoghurt? Dan doe je er geen yoghurt in, zo simpel is het !

Citroen tijdens het eten

Het mooie aan de citroen is dat je het niet alleen kunt drinken. Je kunt ook heerlijke maaltijden maken met citroen als een verrijkend ingrediënt. Wat dacht je van een kipfilet gemarineerd in citroen? Of gewoon tijdens het bakken van vlees een klein scheutje om die extra smaak en aroma toe te voegen? Of een gezonde salade? Misschien zelfs een fruit salade? Uiteraard zul je niet zo veel citroen gebruiken als bij een sapje, maar het zijn nog steeds gezonde vitaminen en mineralen die je binnen krijgt.

Citroen tijdens het eten picture

Hoe doe ik dat dan precies?

Het hangt er van af wat je precies aan het maken bent. Sommige recepten zijn lekkerder als je het citroensap echt een paar uur in laat trekken. De meeste recepten vragen om een klein scheutje citroensap tijdens of na het klaarmaken van het gerecht. Bij een gezonde salade kun je citroensap gebruiken om een beetje smaak toe te voegen en dat kleine beetje vocht. Ben je een fruitsalade aan het maken dan heeft de citroensap twee functies. Als eerst heeft het de functie van smaak toevoegen zoals gewoonlijk. Het is een heerlijke, frisse smaak die nergens mee te vergelijken is. Wat anders is bij fruitsalade dan bij een normale salade, is dat citroen het fruit ook fris houdt. Je kunt jouw fruitsalade makkelijk een paar dagen in de koelkast laten staan als het in citroensap weekt.

Andere manieren van citroen binnen krijgen

Wil je je buikvet weg werken met citroen maar vind je de smaak absoluut niet te harden? Geen probleem, ook daar hebben we een oplossing voor. Alhoewel er natuurlijk altijd wordt gezegd dat vers het gezondst is, is het wel te begrijpen dat de smaak van citroen voor sommige mensen te zuur is. Voor deze mensen bestaan er citroensap capsules. Je kunt ze waarschijnlijk niet in jouw lokale supermarkt vinden maar ze zijn bij de meeste drogisten wel te vinden.

Wat zijn citroensap capsules?

Al het goede wat je met lauwe citroensap binnen krijgt zit ook in de citroensap capsules. Je kunt deze capsules gewoon innemen met water en je proeft er niks van. De capsules zijn zo gemaakt dat ze niet in je mond oplossen. Ze lossen pas verder in je spijsverteringsstelsel op dus je merkt er niks van. Zie het een beetje als een paracetamol slikken maar zonder het oplossen in je mond.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er dus genoeg manieren waarop je citroen aan je dagelijkse leven kan toevoegen met het doel om af te vallen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je, behalve met de citroen, verder ook je best doet om gezond te leven. Het heeft geen nut om deze tips te volgen als je na je citroensap een hele zak chips per dag gaat eten. Probeer regelmatig te bewegen en let op wat je allemaal in je lichaam stopt. Mocht je zelf nog manieren gevonden hebben om citroen in je dagelijkse leven te gebruiken om af te vallen, laat het ons dat vooral weten! Als je je doel stelt op het grootste gedeelte van je buikvet weg met citroen en deze tips volgt, dan zijn wij er zeker van dat het jou gaat lukken.