Strakke benen in 3 weken ?‍♀️

Een van onze grootste ergernissen, zowel bij de man en vrouw, zijn onze benen. We vinden ze vaak te dik of juist te dun. Wat als we je zouden vertellen dat jij strakkere benen in 3 weken kunt hebben? Klinkt als een droom? Nou, knijp jezelf dan maar even flink in je been, want die zal er straks niet meer hetzelfde uitzien!

vrowu benen uit het raam van een auto

Onze benen zijn een van de spieren die we het meest gebruiken. Heel de dag door worden ze gebruikt om te lopen, bukken, staan en sporten. Toch is dit ook de plek waar bij veel mensen het vet zich thuis voelt. Iedereen moet zich lekker in zijn vel voelen ongeacht hoe ze eruit zien. Uiteraard snappen we het ook wel als je liever strakkere benen hebt. Dat ene kledingstuk ziet er net wat beter uit met strakke benen, en als het warm weer is schuren je dijen niet zo hard tegen elkaar aan waarna je schuurplekken krijgt. Opzich is het niet heel moeilijk om je benen meer te trainen, het is een kwestie van bewegingen doen in combinatie met een gezonde leefstijl. Toch kan het ook heel uitdagend zijn, je moet namelijk niet alleen je lichaam trainen. Ook je mentaliteit wordt uitgedaagd. Je moet kunnen volhouden. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je dat in hemelsnaam moet kunnen volhouden. Het is eigenlijk heel simpel.

Train je mentaliteit

Alhoewel je elke dag stappen zet met je voeten, is de belangrijkste stap niet fysiek te zetten. Je moet een knopje kunnen omzetten van binnen. Het klinkt heel makkelijk, maar denk eens terug aan oud en nieuw. Hoeveel miljoenen mensen, in Nederland alleen al, hebben als nieuwjaarsresolutie dat ze willen afvallen en een strakker lichaam willen krijgen? En hoe weinig mensen zijn hier in werkelijkheid nog mee bezig halverwege Januari? De meeste mensen zijn al lang afgehaakt omdat ze het niet kunnen volhouden. Het probleem bij hun is niet dat ze het niet willen, ze maken niet voor niets een nieuwjaarsresolutie, maar ze blijven hangen in oude patronen. Dat moet afgelopen zijn. Als je strakke benen in 3 weken wilt dan moet je doorzetten.

Twee vrouwen aan het trainen

Je gaat waarschijnlijk hulpmiddelen nodig hebben. Hiervoor kun je meerdere dingen verzinnen met verschillende doeleinden. Weet je van jezelf dat je een snoepkont bent? Pak dan een vuilniszak en gooi 80% van het lekkers weg. Je kan het natuurlijk ook aan familie of vrienden geven zodat het geen verspilling is. Hiermee haal je de verleiding weg. Let er wel op dat je niet alles weg gooit, je mag best een beetje snoepen. Bovendien verminder je juist de kans op slagen als je jezelf weerhoudt van een traktatie zo nu en dan. Bekijk ook eens welke voedingsmiddelen vet verbranden voor optimaal resultaat.

een sportvrouw zet haar sportschoen aan

Heb je al een gezond dieet maar zie je juist op tegen het sporten? Zet een wekker op de dagen dat je gaat sporten. Plan dit in. Geen tijd ervoor hebben is geen excuus, hier maak je tijd voor. Zie het als tijd die je in jezelf investeert, maar in plaats van Netflix kijken ga je sporten. En weet je nog hoe we net gezegd hadden dat je niet al  het lekkers moest weg gooien? Gebruik datgene wat nog over is als traktatie als je een hele week je doel hebt behaald met sporten. Je moet het ook leuk maken voor jezelf. Een strakker lichaam krijgen moet leuk blijven, geen straf zijn.

Train je lichaam

Waarschijnlijk hoopte je op een artikel waar het woordje sporten niet in genoemd werd. Jammer joh! Hoe je het ook wendt of keert, voor een strakker lichaam zul je moeten sporten. Je kan nog zo goed eten, maar als je lichaam niet de beweging krijgt die hij nodig heeft om te ontwikkelen dan gaat het er niet van komen. We weten dat sporten niet je favoriete bezigheid is, en daarom moet ook dit gedeelte leuk gemaakt worden. Laten we eerlijk zijn, je moet wat overhebben voor strakke benen in 3 weken. Voordat je aan dit onderdeel begint gaan we shoppen. Koop een leuk setje voor jezelf waar jij jezelf goed in voelt, vrij kan bewegen en lekker kan sporten. Als vrouwzijnde is het ook handig om een sport-bh te kopen. In het begin denk je misschien dat het niet nodig is, maar zodra je eenmaal intensief gaat bewegen zul je merken dat een sport-bh betere ondersteuning geeft.

cake met slagroom

Dan is het nu echt tijd om te gaan bewegen. Nu heb je twee opties: een abonnement op de sportschool of thuis sporten. Als je voor de sportschool kiest dan weet je gauw genoeg welke apparaten voor welk gedeelte van je lichaam zijn, dit staat er namelijk op. Vaak is er ook wel een coach die je wilt helpen. Voor de mensen thuis die geen machines hebben, hebben wij een aantal leuke oefeningen op een rij gezet waarmee je strakke benen in 3 weken krijgt.

Squats

De meeste van ons kennen deze al. Ga met je voeten onder je schouders staan en zak door je billen. Zorg ervoor dat je billen niet verder zakken dan je knieën en dat je knieën niet verder gaan dan je enkels. Hou dit 2 seconden vast en ga weer rechtop staan. Blijf dit een keer of 12 herhalen en neem een korte pauze.

Lunges

Zet een grote stap naar voren. Ongeveer één tot anderhalve meter. Laat één been op de originele plek staan. Buig je voorste knie nu tot een hoek van 90 graden en laat je andere been gestrekt achter je staan. Hou deze positie een paar seconden vast en kom weer omhoog. Voor variatie kun je deze positie ook lopend doen.

Kikker sprong

We keren weer terug naar de squat positie. Zorg dat je genoeg ruimte om je heen hebt. Vanuit de squat positie spring je eerst naar voor, dan naar rechts, dan naar achter en vervolgens naar links. De gehele tijd hou je de squat positie aan. Voel die billen en benen eens branden!

Voetbal benen

In principe wijkt dit niet heel veel af van op je plaats joggen. Buig je benen heel lichtjes en ren zo snel je kan op één plek. Dit zie je ook wel eens in de warming-up van voetballers.

Squat sprongen

Daar hebben we die heerlijke squat weer. Ditmaal kan je op je plek blijven staan. We beginnen in een staande houding. Spring vervolgens de lucht in. Terwijl je dit doet trek je je benen ook omhoog om tijdens het springen een squat te maken.

Halve maan

Wie al eens eerder yoga heeft gedaan zal deze wel kennen. Begin door jezelf voorover te laten buiten en je handen voor je te laten vallen. Vanuit deze positie gaan we een halve draai maken met ons bovenlichaam. Vervolgens gaat één hand mee met deze draai en ga je die recht omhoog de lucht in steken. Nu hoef je alleen nog maar één been omhoog te doen en je bent de halve maan aan het doen!

halve maan yoga oefeningen