Buikvet verbranden eetschema

Zeg jij ook elk jaar dat dit het jaar wordt waarin jij jouw beachbody weer in orde gaat krijgen? Heb je al talloze diëten geprobeered maar blijf je steeds terugvallen naar je oude gewicht? Buikvet verbranden met een eetschema blijft toch de beste manier om af te vallen en je resultaten te behouden. Natuurlijk, je zal best een paar kilo afvallen van al die diëten die je beloven een goed resultaat te behalen binnen een maand. Maar zie je het resultaat daarvan ook nog als je drie maanden verder bent? Negen van de tien keer is dit helaas niet zo, want je lichaam past zit gewoon weer aan aan wat je na dat dieet eet. Afvallen zonder dieet is natuurlijk ook mogelijk maar dat vergt meer fysiek werk. Maar hoe kun je dan wel dat goddelijke lichaam halen en behouden door middel van eten?

vrouw met een buik zonder buikvet aan het dansen

Er wordt veel gedacht dat afvallen te maken heeft met hoe veel je eet. Maaltijden worden overgeslagen en soms wordt er zelfs een hele dag niks gegeten op een appel na. Dit is wat je juist niet moet doen. Natuurlijk zul je in het begin heus wel wat kilo’s kwijt raken hierdoor, maar je lichaam heeft hier absoluut geen behoefte aan. Dit laat je lichaam dan ook merken. Sommige mensen worden ziek, zwak en misselijk, en andere mensen komen hierdoor juist aan. Afvallen heeft juist te maken met wat je wel eet. En dan niet zo zeer over hoe veel je ervan eet, maar wat je eet. Hartstikke leuk en aardig als je beslist om het bij drie maaltijden op een dag te houden, maar als die allemaal bomvol koolhydraten en vet zitten, dan schiet je er nog niks mee op. Ook als je calorieën gaat tellen en netjes binnen jouw aantal blijft kun je aankomen. Dit heeft weer te maken met die voedingswaarden.

Je hebt vast wel eens gehoord van koolhydraten, proteine, vetten en alle andere soorten voedingswaarden die bij voedsel komen kijken. Dit zijn de elementen die in elk soort eten terugkomen. De truc is om ze in de juiste mate te verdelen gedurende de dag. Een gebalanceerde maaltijd bestaat uit 40% koolhydraat, 30% proteine en 30% vetten. Nu denk jij waarschijnlijk “leuk verhaal, lekker kort ook, maar nu weet ik nog niks” Daarom hebben wij alvast een paar recepten bij elkaar gezocht waar jij mee kunt beginnen. Buikvet verbranden met een eetschema zal steeds makkelijker worden als je weet waar je op moet letten.

boodschappenmandje gevuld met groente

Ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je metabolisme langzaam op gang komt en dat jij genoeg energie hebt om zonder honger de lunch te redden. Helaas moeten we wel zeggen dat als je echt van plan bent om gezond te gaan leven, dat het dan gedaan is met elke dag een boterham met hagelslag of chocolade ontbijtgranen. Wat kun je dan wel als ontbijt kiezen?

Omelet met groente en kaas

Fruit smoothie

Yoghurt met fruit of granen

Havermoutpap

Eieren op brood

Kwark

Rijstwafels

Fruit

Uiteraard zijn er ook een hoop andere lekkere dingen die je voor ontbijt kunt eten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer een boterham met hagelslag mag nemen als ontbijt, doe het alleen wel met mate en niet elke dag.

schotel met omletten brood en spekjes daarnaast staat een beetje

Lunch

De lunch is ook een belangrijke maaltijd. Dit eet je meestal midden op de dag en zorgt ervoor dat jij het kunt redden tot het avondeten zonder om te vallen van de honger. Er zijn veel varianten te bedenken op wat je voor lunch kunt eten. Voor de een betekent lunch een boterham, voor de ander betekent lunch een hele maaltijd. Dit is helemaal aan jou zelf om in te vullen wat voor soort maaltijd je wilt. Het is wel belangrijk om te bedenken dat de lunch goed moet vullen. Tussen lunch en avondeten zit vaak langer dan tussen ontbijt en lunch. Ook is het zo dat je ’s middags vaak actiever bezig bent dan in de ochtend, je moet de energie van jouw taken ook kunnen ondersteunen. Hierbij enkele ideeën.

Quinoasalade

Belegde rijstwafels

Fruitsalade

Rijkgevulde omelet

Vis salade

Belegde volkorenbrood

Belegd pitabroodje

Groentesalade

Salade gevuld met noten

Avondeten

Veel mensen denken dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat dit ook de grootste maaltijd moet zijn. Toch is het tegenovergestelde hiervan waar. Het avondeten wil je wel gezond houden, maar je hebt niet heel veel eten meer nodig ’s avonds. Tussen de tijd dat je gaat eten en dat je naar bed gaat zit weinig ruimte. Je lichaam krijgt niet meer genoeg tijd om alles compleet te verteren en meestal wordt er ’s avonds ook niet meer veel bewogen. Je hoeft dus alleen nog je lichaam op gang te houden tot je gaat slapen. Daarom wil je als afsluiter een lichte maaltijd hebben als je buikvet wilt verbranden met een eetschema. Hierbij kun je denken aan de volgende dingen.

Rijkgevulde soep

Wokschotel

Vis met groente

Vlees met groente

Rijst met kip

Pasta salade

Wrap met kip en groente

schotel met met spaghetti en groente

Snacks

Je wilt eigenlijk zo min mogelijk snacken als je buikvet wilt verbranden met een eetschema. Daarom willen we je aanraden om alleen te snacken als je honger hebt en het nog geen tijd is voor een maaltijd. Mocht je toch snacken dan raden wij de volgende dingen aan.

Rijstwafels

Appelschijfjes met pindakaas

Zelfgemaakte popcorn

Yoghurt

Groentechips

Banaan met pindakaas

Havermout en pindakaas in een balletje gerold, chocolade stukjes optioneel

Fruit

Groente

schotel met met zalm pannenkoek

Als je dit eetschema volgt en er een eigen variant op maakt, dan kun je gegarandeerd jouw buikvet verbranden binnen de kortste keren. Het is een kwestie van doorzettingsvermogen.