Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Je zoekt je suf op het internet naar verschillende soorten eetschema’s, leest fanatiek alle etiketten in de supermarkt en eet kleine porties gedurende de dag. Dat is vaak hoe de fanatiekelingen te werk gaan als ze willen afvallen. Om echt een doorslag te krijgen in het afvallen moet je weten welke voedingsmiddelen buikvet verbranden. Dit is niet altijd even makkelijk. De buurvrouw zegt dat je veel rijst moet eten, de achterbuurvrouw is ervan overtuigd dat appels het geheim zijn, en je moeder denkt weer dat het allemaal aan een bepaald soort thee ligt. Door het bomen zie je haast het bos niet meer. Gelukkig zijn er mensen die voedsel en het effect daarvan op ons lichaam gestudeerd hebben. Zij weten precies wat wel en niet goed is voor ons lichaam. Omdat het zulke lieve mensen zijn, en zij ook weten dat iedereen het antwoord op die vraag wilt weten, hebben ze een hele hoop informatie naar buiten gebracht. Wij hebben een aantal feiten voor je op een rij gezet zodat je uiteindelijk je weg vanuit het bos weer naar huis weet te vinden.

hond kijkt heel zielige naar een taart

Waarom is voeding belangrijk bij afvallen?

Het blijft een feit dat je niet kunt afvallen door alleen te sporten. Uiteraard, je zal op de weegschaal heus wel wat kilo’s kwijt raken, maar zonder gezonde voeding verlies je niks anders dan vocht. Eigenlijk ben je dus jezelf voor de gek aan het houden als je de resultaten van alleen sporten aan het vieren bent, want dat watergewicht komt toch wel terug. Dat hoeft niet perse op een moment te zijn waarop jij jezelf weegt, maar terugkomen zal het. Daarom is gezond eten ook belangrijk. Niet alleen kan de juiste voeding bijdragen aan het afvallen, maar het ondersteunt ook de groei van je spieren. Hoe fijn zou het zijn als je kilo’s vet om zou kunnen zetten naar kilo’s spier? Precies! Gewoon doen dus. Laten we samen eens kijken welke voedingsmiddelen buikvet verbranden.

Welke voeding helpt met afvallen?

Er zijn een heleboel soorten voedsel die kunnen bijdragen aan het afvallen. Ze hebben ieder hun eigen voordelen. Omdat er zo veel verschillende soorten zijn, kunnen we ze niet allemaal opnoemen. Daarom hebben we er zeven op een rijtje gezet voor je zodat je alvast een idee hebt wat de algemene richtlijnen zijn.

een dienblad daarin kopje koffie verkeerd  en schaaltje met noten, fronbeuzen en ananas stukjes

Volkoren brood

Bijna iedereen eet wel dagelijks brood. Vaak kiezen mensen toch liever voor wit brood. Als je echt serieus aan de slag wilt gaan met afvallen dan zul je toch het liefst volkoren brood moeten nemen. Dit brood zit vol met vezels. Door deze vezels komt je spijsvertering beter op gang. Een bijkomend voordeel van vezels is dat dit veel ruimte inneemt in je maag en langzaam verteert wordt. Dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en dus minder vaak zin hebt om te snoepen. Ideaal!

Spaanse pepers

Voor de mensen die van pittig eten houden zal dit een aangename verrassing zijn. Spaanse pepers zijn best pittig en vallen dus niet bij iedereen in de smaak, maar als je op zoek bent naar voedingsmiddelen die buikvet verbranden dan hoort de Spaanse peper zeker in het lijstje thuis. Dit komt door de actieve stof in de pepers die jouw metabolisme met wel 8% doen versnellen.

Groene thee

Opzich is thee al een gezond drankje gezien het geen calorieën bevat. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat groene thee niet alleen voordeel heeft met zijn calorieën, maar ook met zijn eigenschappen. Groene thee zorgt ervoor dat jouw metabolisme sneller en effectiever zijn werk doet. Dit zou dus een goede vervanger kunnen zijn voor de koffie. Groene thee is beschikbaar in verschillende smaken. Zo heb je bijvoorbeeld groene thee met een vleugje citroen er doorheen. Mocht je de originele groene thee niet lekker vinden kun je altijd nog uitwijken naar de verschillende smaken.

kopje thee op een tafeltje in tuin

Bessen

Aardbeien, frambozen, bosbessen en alle andere lekkere soorten bessen. Wat hebben die met elkaar gemeen? Nou, dat zullen we je eens vertellen. Deze bessen hebben allemaal de eigenschap dat ze suikeropname remmen en de drang om snoep te eten verminderen. Dit is dus zeker een voedingsmiddel die je op het lijstje wilt hebben aangezien fruit ook nog eens lekker is!

Zalm

Vis is niet iets wat mensen dagelijks eten. Velen van ons hebben dan ook een tekort aan omega-3. Wat we in de praktijk vaak zien is zodra mensen meer zalm gaan eten, het buikvet ook smelt als boter. Mocht je er geen allergie voor hebben dan is dit dus zeker een blijvertje in het wekelijks menu. Het liefst gebruiken we hiervoor wilde zalm, maar normale zalm is natuurlijk ook een prima optie.

schaal met zalmstukjes geverceert met citroenen

Citroen

Wie van citroenen houdt, heeft geluk. Dit is namelijk een van de zogenaamde super-foods. Ze zijn hartstikke gezond voor je en met citroen kun je zo je buikvet weg drinken. Drink het middeltje elke dag en je zult gegarandeerd resultaten zien binnen de kortste keren. Dit is zeker een aanrader!

Noten en zaden

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van een portie noten per dag een positief effect heeft op het gewicht. Noten en zaden bevatten veel gezonde vetten die je lichaam goed kan gebruiken. Het is daarbij wel belangrijk om het ook echt bij één portie te houden en niet een zak. Natuurlijk is het goed om gezonde vetten binnen te krijgen, maar er bestaat ook iets als teveel van het goede.

een glas pot met amandelen

Zo zie je maar dat er genoeg eten is wat lekker en gezond is tegelijk. Vergeet niet dat alleen gezond eten niet het enige is wat je kunt doen om af te vallen. Probeer ook wat beweging in je dagelijkse patronen te verwerken, al is het maar één dag per week. Verder is het ook belangrijk dat je je nieuwe leefstijl doorzet en niet terug valt in oude patronen. Het zou zonde zijn als je goed bent afgevallen en dan één maand later weer op je oude gewicht zit.